VECKEFJÄRDEN GOLF CLUB   2020-07-18

Välkommen till andra upplagan av Muurikka Open!

Tävlingsveckan 2020 på Veckefjärdens GC inleds med andra upplagan av Muurikka Open. Första upplagan blev en riktigt trevlig historia i solsken, grymma banförhållanden och många startande lag!

Löpande start från 08.00, det finns möjlighet att önska tidig eller sen start.

2-manna bramble, bästboll

Du teamar upp med din lagkamrat, ni båda slår ut från tee. När ni kommit fram till vilket av era två bra lägen som är bäst så slår ni båda från denna placering. Där efter spelar ni er egen boll till hål. Man behöver använda minst 6 utslag per lagmedlem.

Ni för er score och det resultat som räknas i tävlingen är den av er med bäst poäng på hålet.

Par 3, spelar du med egen boll till hål

En liten justering som gjorts jämfört med 2019 är att alla par 3 nu spelas med egen boll hela vägen till hål och du får tillgodoräkna dig de slag du fått enligt SHCP.

Den personen i laget som bokförs för bästa boll på hålet räknas också som den personen som gjort utslaget på hålet i sammanställningen över “minst 6 utslag per lagmedlem”.

Speltempo

För att få ett så jämnt och bra speltempo som möjligt så kan den i laget som inte har chans till bättre poäng plocka upp sin boll när sin lagkamrat har hålat ut. Ni behöver inte föra båda lagmedlemmarna score på scorekortet utan det räcker med det bästa resultatet för varje hål.

Ex. Spelare 1 hålar ut för 2 poäng, spelare 2 kan också max få 2 poäng om den sätter sitt nästa slag, spelare 2 plockar istället upp sin boll.

Närmast hål, “kortast drive”, HIO & Albatross

På samtliga par 3-hål (4, 7, 12 & 14) så delas det ut pris till den som kommer närmast flaggen.

På hål 10 (par 5) körs en “kortast drive” där du dels behöver slå ut med en träklubba (ej hybrid) men även nå fram till, och stanna kvar på, fairway.

Priser delas också ut vid det tillfället att någon gör HIO eller en Albatross. HIO gjordes 2019 på hål 14.

Hitta till golfbanan

Golfbanevägen 21, 89130 ÖRNSKÖLDSVIK

Vägbeskrivning

Veckefjärdens GC är beläget 2 km söder om Örnsköldsvik, avfarten från E4 är skyltad.

GPS
Lat: 63.288605
Lng: 18.678294