Sommarkök Gasol Maxi Pro Svart

ART.NR: 54110120

Komplett sommarkök med stekhäll 58 cm. Med vagn av stål och fällbara sidobord av furu. Bra förvaringsmöjligheter och hjulen gör den enkel att flytta. Perfekt även till den lite större familjen eller sällskapet. Ovanpå gasolbrännaren kan du använda olika pannor, halster, wokpannor och rökkärl. Levereras med gasolbrännare D-350 PRO med två gasolringa r effekt 7,9kW, stekhäll med tillhörande skyddspåse samt lock. Medföljer även tre korta ben för användning av stekhällen över öppen eld. 135 x 74 x 90 cm. Stekhällen bör förvaras på en torr plats och vagnen väderskyddad. Komplettera gärna med ett skyddsöverdrag. Mer information och detaljer Dölj information
  • Effekt 7,9kW
  • Två gasringar
  • Bra förvaringsmöjligheter
  • Enkel att flytta
Pris
6239 SEK / 1 St
Hitta Butik
  Artikelnummer DB-nummer NOBB-nummer Benämning Typbeteckning Ytbehandling Lagerenhet c/c mm A mm B mm C mm D mm E mm Gänga Maxvikt Höjd Längd Ø Returfjäder Övrigt Kulör
54110130 Sommarkök Gasol Maxi Pro Grå ST
54110120 Sommarkök Gasol Maxi Pro Svart ST
Här kan du ladda ner monteringsanvisning och/eller broschyr för vägledning, inspiration och information.

FAQ - Stekhällar och gasbrännare

  • Innan du börjar använda din nya stekhäll i varmvalsat stål behöver du bränna in den. Inbränningen ger en egenskap som liknar non-stick, och kommer underlätta matlagningen väsentligt. Börja med att rengöra den med hett vatten. Torka stekhällen genom att hetta upp den tills den är helt torr.

    Fettbehandling
    Börja med att hetta upp stekhällen på en elgrill, gasbrännare, kolbädd eller annan värmekälla tills den mörknar. Bred sedan ut ett tunt och jämnt lager fett över hela stekhällens inre yta. Använd gärna Muurikka stekfett. Det går även bra att använda vanlig matolja eller osaltat stekfett. Upprepa processen tills hela pannans yta blir jämnt svart. Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.   

  • Rengör stekhällen direkt efter användning gärna medan hällen fortfarande är varm. Då släpper rester lättare och livslängden förlängs. Tänk på att inte använda diskmedel vid rengöring. Diskmedel löser upp fett som skyddar stekhällen och en ny fettbehandling behövs.

    Rengöring med vatten:

    1. Torka bort matrester med lite papper eller med en trasa.

    2. Häll i lite vatten i pannan och låt koka upp. Vattnet löser upp smuts och gör det enklare att rengöra hällen. Upprepa steg 1 och 2 vid behov.

    3. Torka av pannan och smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray.  


    Rengöring med salt:

    Om stekhällen blivit rejält smutsig eller om en smak satt sig i stekytan kan salttricket komma väl till pass.

    1. Hetta upp stekhällen och strö på ett rejält lager med grovt salt.

    2. Låt saltet mörkna i hällen några minuter så att det absorberar upp fukt, smuts och fett.

    3. Skrapa bort saltet med en stekspade.

    4. Häll på lite vatten i stekhällen och torka rent.

    5. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray. 

  • Stekhällen är tålig men för att den ska hålla så länge som möjligt bör den förvaras på en torr plats. Om den inte ska användas på länge rekommenderas att rengöra den ordentligt och göra en ny fettbehandling innan den ställs undan.