Jägarstekpanna, hopfällbar Kolstål 42 cm

ART.NR: 54520080

Pris
678 SEK / 1 St
Praktisk och lätt jägarstekpanna av kolstål med hopfällbart handtag. Perfekt att använda över öppen eld tack vare det långa ergonomiska handtaget. Levereras med en praktisk skyddspåse som gör jägarstekpannan enkel att bära med sig. Mer information och detaljer
  • Hopfällbart handtag
  • Levereras med skyddspåse
  • Enkel att bära med sig
Fri frakt vid köp över 1000 SEK

Om produkten:
Jägarstekpanna som är tillverkad av kolstål och har ett hopfällbart handtag. Perfekt när du lagar mat över öppen eld, och tack vare det långa ergonomiska handtaget slipper du komma för nära glöden. Pannan tål att användas tillsammans med metallredskap. Utmärkt för allt från stekning av kött och korv till frukost eller grönsaker ute i naturen. Den medföljande skyddspåsen gör det enkelt att packa ned och ta med pannan på utflykter.

Mått och dimensioner:
Diameter: 24 cm
Handtagets längd: 42 cm
Vikt: 1,3 kg

Här kan du ladda ner monteringsanvisning och/eller broschyr för vägledning, inspiration och information.

FAQ - Pannor av kolstål

  • Innan du börjar använda din nya paellapanna kolstål behöver du bränna in den. Inbränningen ger en egenskap som liknar non-stick, och kommer underlätta matlagningen väsentligt. Börja med att rengöra den med hett vatten. Torka pannan genom att hetta upp den tills den är helt torr.

    Fettbehandling
    Börja med att hetta upp pannan på en elgrill, gasbrännare, kolbädd eller annan värmekälla tills den mörknar. Bred sedan ut ett tunt och jämnt lager fett över hela pannans inre yta. Använd gärna Muurikka stekfett. Det går även bra att använda vanlig matolja eller osaltat stekfett. Upprepa processen tills hela pannans yta blir jämnt svart. Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.

  • Koka upp pannan före användning. Rengör därefter med milt diskmedel. Torka av. Värm därefter upp pannan på nytt och smörj in med matolja eller med Muurikka stekfett eller spray. Det skyddar mot rost och förbättrar stekegenskaperna. Pannan bränns in på nytt om den skadas eller fettet har tvättats bort.

  • Rengör pannan med hett vatten. Om matrester har fastnat i pannan kan du blötlägga den och/eller skrubba den med stålull. Använd ej diskmedel eftersom det avlägsnar fettytan.

  • Det är normalt att pannans yta får färgskiftningar efter viss användning.