Populära kategorier
Vårt sortiment
ART.NR: 54520080
Artikelnummer. | DB-nummer | NOBB-nummer | Benämning | Typbeteckning | Ytbehandling | Lagerenhet | c/c mm | A mm | B mm | C mm | D mm | E mm | Gänga | Maxvikt | Höjd | Längd | Ø | Returfjäder | Övrigt | Kulör | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
54520080 | Jägarstekpanna, hopfällbar | Kolstål | ST | 42 cm |
Innan du börjar använda din nya paellapanna kolstål behöver du bränna in den. Inbränningen ger en egenskap som liknar non-stick, och kommer underlätta matlagningen väsentligt. Börja med att rengöra den med hett vatten. Torka pannan genom att hetta upp den tills den är helt torr.
Fettbehandling
Börja med att hetta upp pannan på en elgrill, gasbrännare, kolbädd eller annan värmekälla tills den mörknar. Bred sedan ut ett tunt och jämnt lager fett över hela pannans inre yta. Använd gärna Muurikka stekfett. Det går även bra att använda vanlig matolja eller osaltat stekfett. Upprepa processen tills hela pannans yta blir jämnt svart. Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.
Koka upp pannan före användning. Rengör därefter med milt diskmedel. Torka av. Värm därefter upp pannan på nytt och smörj in med matolja eller med Muurikka stekfett eller spray. Det skyddar mot rost och förbättrar stekegenskaperna. Pannan bränns in på nytt om den skadas eller fettet har tvättats bort.
Rengör pannan med hett vatten. Om matrester har fastnat i pannan kan du blötlägga den och/eller skrubba den med stålull. Använd ej diskmedel eftersom det avlägsnar fettytan.
Det är normalt att pannans yta får färgskiftningar efter viss användning.