Hemmakockar

Pia

Den andra hemmakocken i vår serie är Pia som delar med sig av sina favoritrecept. Hon bjuder på två inspirerande rätter – en smakrik kycklingpasta med soltorkad tomat och selleri samt en krämig risotto med trattkantareller och Västerbottensost. Förutom recepten delar Pia även med sig av sina tankar kring matlagning och hur hon hittar inspiration i köket.

Vad inspirerar dig mest när du skapar nya recept?
–  Jag hämtar mycket inspiration från olika matprogram på tv. Jag fastnar ofta för kanalen Godare, där kockar från både Sverige och resten av världen delar med sig av sina favoritrecept.

Har du någon favoritplats att laga mat på utomhus och varför?
– I Olofsbo, Falkenberg, hos en vän i hennes stuga precis vid havet. Det är förknippat med ledighet, sol, doften av hav och nyfångade, goda skaldjur.

Vilken ingrediens skulle du aldrig vilja vara utan i köket?
– En god ost, till exempel parmesan, Västerbottensost eller grönmögelost.

Vilka är de största skillnaderna mellan att laga mat ute på stekhäll och hemma i köket?
– Det är oftast förknippat med semestertider och ledighet, och man kan låta matlagningen ta sin tid.

Vad är det roligaste med att få dela dina recept och din kunskap med andra?
–  Att visa att alla kan laga mat, och det finns nog inget roligare än när det man har lagat uppskattas och tallrikarna blir renskrapade.