Ingredienser

600 g kyckling, strimlad
500 g färsk pasta
2 schalottenlökar, hackade
1 röd paprika, strimlad
2 selleristjälkar, strimlade
800 g passerade tomater
5-7 dl grädde
2 msk tomatpuré
2 msk kycklingfond
140 g soltorkad tomat, strimlad
Cayennepeppar
Rapsolja till stekning
Salt och peppar

Tillagning

Steg 1

Tänd stekhällen på medelvärme. Stek lök, paprika och selleri i rapsolja tills det har mjuknat.

recept_kycklingpasta_2.jpg

Steg 2

Tillsätt kyckling, tomatpuré, och kryddor och låt allt tillagas tills kycklingen är genomstekt.

Steg 3

Rör ner passerade tomater, grädde, fond och soltorkade tomater och låt det koka i ca 5 minuter, gärna med lock.

Steg 4

Lägg i den färska pastan i såsen och låt koka i 4-5 minuter. 

recept_kycklingpasta_3.jpg

Steg 5

Tillsätt eventuellt mer grädde för en såsigare rätt och smaka av med kryddor. Toppa med färsk persilja vid servering.