Grillad entrecôte med grillade pestogrönsaker.
4 st entrecôtebiffar
200g färdig tidig potatis
1 st paprika
1 st zucchini
1 st äggplanta
2 msk färdig eller hemmagjord sås av ruccola och pesto
0,5 dl olja
salt och svartpeppar
- Ta ut köttet i rumstemperatur i god tid och krydda det med salt och peppar.
- Grilla köttet i Muurikka Elgrillen eller stek det i våran stekhäll eller i grillpannan ca 4 minuter per sida. Krydda med krossad svartpeppar.
- Skär grönsakerna i rejäla bitar. Skär potatisen i skivor. Fukta dem snabbt i olja och krydda dem med salt och peppar.
- Grilla grönsakerna tills de får en vacker färg och ha de i svag värme tills de blir mjuka. Lägg grönsakerna i en skål och tillsätt pestosåsen.
- Blanda försiktigt och servera rätten varm eller kall.