Recept
Potatisvåffla med lingon
Den här lite matigare våfflan passar perfekt när energidepåerna behöver fyllas på – i pulkabacken, på stranden eller i trädgården. Toppa med sylt, bär och frukt i säsong.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
![](/storage/34CEA29BE8E97A81904E608340EAAA0FD091EDC358ABF1357CB44504005BD7AC/11d1dbdfd4a34285b13d8f9d21a9a2f1/330-220-0-jpg.Jpeg/media/10f95b985f3e4db59d67a52c686fabc1/Recept_potatisv%C3%A5ffla.jpeg)
Recept
Potatisvåffla med lingon
Den här lite matigare våfflan passar perfekt när energidepåerna behöver fyllas på – i pulkabacken, på stranden eller i trädgården. Toppa med sylt, bär och frukt i säsong.
Ingredienser
500 g riven rå potatis (gärna med skalet på)
5 dl vetemjöl
6 dl mjölk
80 g smält smör
2 tsk salt
25 g smör + 3 msk rapsolja till våffeljärnet
Sylt till servering, t ex lingon eller jordgubb
Tillagning
Steg 1
Blanda den rivna potatisen med vetemjöl
och salt. Smält smöret och häll i
mjölken. Häll ner mjölk och smör i
potatisblandningen under omrörning.
Steg 2
Smöra och värm upp våffeljärnet över elden.
Steg 3
Fyll järnet med smet och grädda våfflorna.
Vänd järnet ofta för att förhindra att våfflorna
bränns vid. Servera med sylt.