Recept
Surdegstoast med senap och äpple
Ta picknickmackan till nästa nivå. Den här toasten är vegetarisk och blir en lika bra sommarlunch som mellanmål i pulkabacken. Mackjärnet är litet och smidigt att packa med på utflykten, och fungerar lika bra på grillen i trädgården. Smakerna är lätta att variera och alla kan vara med och laga.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
Recept
Surdegstoast med senap och äpple
Ta picknickmackan till nästa nivå. Den här toasten är vegetarisk och blir en lika bra sommarlunch som mellanmål i pulkabacken. Mackjärnet är litet och smidigt att packa med på utflykten, och fungerar lika bra på grillen i trädgården. Smakerna är lätta att variera och alla kan vara med och laga.
Ingredienser
2 st skivade äpplen
4 msk stark senap
2 skivade tomater
1 kruka basilika
Smör
Skivad smakrik ost
Skivat surdegsbröd
Tips!
En grillad toast kan fyllas med allt som är gott. Prova dig fram till dina favoriter. Ett bra tips är att ha två lager ost, i botten och på toppen, och andra ingredienser däremellan. Genom att använda smörpapper i mackjärnet slipper du onödigt kladd.
Tillagning
Steg 1
Skiva brödet och bred smör på två brödskivor.
Skiva tomat och äpple.
Steg 2
Placera ett smörpapper i mackjärnet och bygg din toast.
De smörade sidorna av brödet vänds utåt, resten av
påläggen placeras mellan skivorna.
Steg 3
Grädda toasten försiktigt i glöden.
Steg 4
Svep in i smörgåspapper och servera.
Smaklig toast!