Ingredienser

500 g frysta räkor med skal

1 stor lök

1 fänkål
    

1 vitlöksklyfta

1 tsk srirachasås

½ tsk paprikapulver

1 tsk salt

½ dl vitt vin

1,2 liter vatten

Olivolja

Smetana till servering

Tillagning

Steg 1

Tina de frysta räkorna.

Lägg dem i rökkorgen och
rök i läge 2 i 10 minuter.

Skala räkorna och spara skalen.

Steg 2

Sautera räkskalen i en het kastrull
med srirachasås i 5 minuter.

Häll i det vita vinet och låt det sjuda i en minut.
Tillsätt vatten och salt. Koka i några minuter
och sänk effekten.

Låt det sjuda långsamt i 25 minuter.

Steg 3

Hacka lök, fänkål, paprika och vitlök.
Sautera grönsakerna med lite olivolja
i en kastrull. 

Steg 4

Sila av räkbuljongen ner i kastrullen
med grönsaker och låt koka i ca 15 minuter. 

Steg 5

Tillsätt slutligen de skalade räkorna
och servera soppan med smetana.