Recept
Rökt fetaostfylld regnbågslax à la Henri Alén
Røkt fetaostfylt ørret à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
7 ingredienser
4 personer
7 ingredienser
4 personer
Recept
Rökt fetaostfylld regnbågslax à la Henri Alén
Røkt fetaostfylt ørret à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
Ingredienser
1 regnbågslaxfilé, 500–800 g
200 g fetaost
10 kärnfria oliver
5 blad basilika
1 msk citronsaft
1 msk olivolja
Salt och vitpeppar
Tillagning
Steg 1
Ta bort eventuella ben från filén.
Steg 2
Hacka oliverna och basilikan och
blanda i en skål.
Steg 3
Smula i fetaosten. Tillsätt citronsaft,
lite olivolja och vitpeppar.
Steg 4
Snitta filén på längden. Öppna fisken som en bok
och lägg i hälften av fyllningen.
Spara resten av fyllningen till servering.
Stäng försiktigt filén och krydda med salt.
Lägg filén med skinnsidan neråt på grillgallret.
Steg 5
Lägg en handfull rökspån på rökplattan och
börja röka på läge 3. När det har bildats
ordentligt med rök, sänk värmen till läge 1
och rök i cirka 30–40 minuter.
Steg 6
Servera fisken med resten av fyllningen
och till exempel en god sallad.