Ingredienser

1 regnbågslaxfilé, 500–800 g

200 g fetaost

10 kärnfria oliver
    

5 blad basilika

1 msk citronsaft

1 msk olivolja

Salt och vitpeppar

Tillagning

Steg 1

Ta bort eventuella ben från filén.

Steg 2

Hacka oliverna och basilikan och
blanda i en skål.

Steg 3

Smula i fetaosten. Tillsätt citronsaft,
lite olivolja och vitpeppar. 

Steg 4

Snitta filén på längden. Öppna fisken som en bok
och lägg i hälften av fyllningen.

Spara resten av fyllningen till servering.

Stäng försiktigt filén och krydda med salt.

Lägg filén med skinnsidan neråt på grillgallret.

Steg 5

Lägg en handfull rökspån på rökplattan och
börja röka på läge 3. När det har bildats
ordentligt med rök, sänk värmen till läge 1
och rök i cirka 30–40 minuter. 

Steg 6

Servera fisken med resten av fyllningen
och till exempel en god sallad.

Produkter som använts i receptet