Recept
Nachopanna med Pico de Gallo
Laga en läcker Nachopanna med Pico de Gallo som serveras direkt på stekhällen. Utomhusmatlagning när den är som bäst, alla kan hjälpa till och allt smakar ju gott utomhus.
22 ingredienser
4 personer
22 ingredienser
4 personer
Recept
Nachopanna med Pico de Gallo
Laga en läcker Nachopanna med Pico de Gallo som serveras direkt på stekhällen. Utomhusmatlagning när den är som bäst, alla kan hjälpa till och allt smakar ju gott utomhus.
Ingredienser
Nachopanna
500 g nötfärs
2 dl förkokta svarta bönor
1 påse Salta Nachochips
200 g riven ost
Rapsolja till stekning
1 påse färdig Tacokrydda
eller gör din egen:
1 tsk Ancho chilli
1 tsk Paprikapilver
1 msk Spiskummin
1 tsk Lökpulver
1 tsk Salt
Pico de gallo
2 tomater
1 vitlöksklyfta
Pressad lime
1 liten rödlök
1 grön chili
1 röd chili
Koriander efter smak
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
Till servering
2 mogna avokado i bitar
1 finhackad rödlök
1 lime i klyftor
Tillagning
Tacokrydda
Gör din egen tacokrydda genom
att blanda ihop ancho chili,
paprikapulver, spiskummin,
lökpulver och salt.
Steg 1
Finhacka tomat, chili, vitlök och rödlök.
Pressa över limejuice efter smak.
Tillsätt koriander, flingsalt, svartpeppar och olivolja.
Blanda väl och låt salsan dra medan köttfärsröran steks.
Steg 2
Tänd stekhällen och häll på rapsolja.
Bryn köttfärsen och blanda därefter
i bönor och tacokrydda. Flytta upp röran
på kanterna och lägg ett lager med
Nachochips i mitten av hällen.
Varva Nachochips, köttfärsröra och ost
på stekhällen. Stäng av gasolen och lägg
på locket så osten får smälta på eftervärme.
Steg 3
Servera med avokado, rödlök,
limeklyftor och Pico de gallo.