Ingredienser

Nachopanna
500 g nötfärs
2 dl förkokta svarta bönor
1 påse Salta Nachochips
200 g riven ost
Rapsolja till stekning

1 påse färdig Tacokrydda


eller gör din egen:

1 tsk Ancho chilli
1 tsk Paprikapilver 
1 msk Spiskummin 
1 tsk Lökpulver 
1 tsk Salt

Pico de gallo 
2 tomater
1 vitlöksklyfta
Pressad lime
1 liten rödlök
1 grön chili
1 röd chili
Koriander efter smak
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar

Till servering
2 mogna avokado i bitar
1 finhackad rödlök
1 lime i klyftor
    

Tillagning

Tacokrydda

Gör din egen tacokrydda genom
att blanda ihop ancho chili,
paprikapulver, spiskummin,
lökpulver och salt.

Steg 1

Finhacka tomat, chili, vitlök och rödlök.
Pressa över limejuice efter smak.

Tillsätt koriander, flingsalt, svartpeppar och olivolja.
Blanda väl och låt salsan dra medan köttfärsröran steks.

Steg 2

Tänd stekhällen och häll på rapsolja.

Bryn köttfärsen och blanda därefter
i bönor och tacokrydda. Flytta upp röran
på kanterna och lägg ett lager med
Nachochips i mitten av hällen.

Varva Nachochips, köttfärsröra och ost
på stekhällen. Stäng av gasolen och lägg
på locket så osten får smälta på eftervärme.

Steg 3

Servera med avokado, rödlök,
limeklyftor och Pico de gallo.