Recept
Surdegspizza med mozzarella, tomat, ruccola och lufttorkad skinka
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Recept
Surdegspizza med mozzarella, tomat, ruccola och lufttorkad skinka
Ingredienser
Pizzabotten rågsurdeg
5 dl vatten
12 g jäst
2 dl surdeg råg
0,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 l vetemjöl
Topping
1,5 dl tomatsås
250 g mozzarellaost
10 skivor lufttorkad skinka
10 delade småtomater
1 tunt skivad rödlök
70 g rucola
Balsamvinäger
Tillagning
Steg 1
Förbered degen: Smält jästen i vattnet,
tillsätt surdeg, rapsolja och salt. Blanda
ner vetemjöl i degvätskan och arbeta
degen i ca 5 minuter. Låt degen vila 3–4
timmar i rumstemperatur.
Steg 2
Värm upp pizzastenen långsamt. Arbeta ut
degen till fyra tunna pizzor och lägg dem
på ett bakplåtspapper.
Steg 3
Bred ut tomatsås på degen och strö över
strimlad mozzarella. Placera en pizza åt
gången, på bakplåtspappret, på pizzastenen
och grädda under lock i 1,5–2 minuter.
Steg 4
Toppa med rucola, småtomater, rödlök
och skinka efter gräddning. Ringla över
balsamvinäger och servera.