Ingredienser

Pizzabotten rågsurdeg
5 dl vatten 
12 g jäst
2 dl surdeg råg
0,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 l vetemjöl

Topping
1,5 dl tomatsås
250 g mozzarellaost
10 skivor lufttorkad skinka 
10 delade småtomater 
1 tunt skivad rödlök
70 g rucola 
Balsamvinäger

Tillagning

Steg 1

Recept_surdegspizza med mozarella (3).jpg

Förbered degen: Smält jästen i vattnet,
tillsätt surdeg, rapsolja och salt. Blanda
ner vetemjöl i degvätskan och arbeta
degen i ca 5 minuter. Låt degen vila 3–4
timmar i rumstemperatur.

Steg 2

Recept_surdegspizza med mozarella (4).jpg

Värm upp pizzastenen långsamt. Arbeta ut
degen till fyra tunna pizzor och lägg dem
på ett bakplåtspapper.

Steg 3

Recept_surdegspizza med mozarella (5).jpg

Bred ut tomatsås på degen och strö över
strimlad mozzarella. Placera en pizza åt
gången, på bakplåtspappret, på pizzastenen
och grädda under lock i 1,5–2 minuter.

Steg 4

Recept_surdegspizza med mozarella (6).jpg

Toppa med rucola, småtomater, rödlök
och skinka efter gräddning. Ringla över
balsamvinäger och servera.