Stekhällsset gasol LL Svart 100 cm

ART.NR: 54120360

Elegant stekhällsset som passar för matlagning till fler än 14 personer. Inkluderar en emaljerad gasolbrännare och ett stadigt stativ i metall med långa ben i D-profil. Setet innehåller även en stekhäll i varmvalsat stål med en diameter på 100 cm. Gasolbrännaren har vred med integrerad tändning och tydlig markering som gör det enkelt att veta hur m ycket värme som fördelas över hällen. Värmen regleras individuellt på de tre gasolringarna, vilket ger möjlighet att skapa olika temperaturzoner på hällen. Setet har också ett fast vindskydd som effektivt skyddar lågorna. CE-märkt med effekt 22,9 kW och gasförbrukning 1666 g/h. Stekhällen bör förvaras torrt när den inte används. Mer information och detaljer Dölj information
  • Stekhäll i varmvalsat stål som håller i generationer
  • Gasolbrännare med integrerad tändning
  • Gasolringarna justeras steglöst oberoende av varandra
  • Komplettera med tillbehör såsom regulatorset, sidobord och lock
Pris
13495 SEK / 1 St
Fri frakt vid köp över 1000 SEK
  Artikelnummer. DB-nummer NOBB-nummer Benämning Typbeteckning Ytbehandling Lagerenhet c/c mm A mm B mm C mm D mm E mm Gänga Maxvikt Höjd Längd Ø Returfjäder Övrigt Kulör
54120360 Stekhällsset gasol LL Svart SET 100 cm
Här kan du ladda ner monteringsanvisning och/eller broschyr för vägledning, inspiration och information.

FAQ - Stekhällar och gasbrännare

  • Innan du börjar använda din nya stekhäll i varmvalsat stål behöver du bränna in den. Inbränningen ger en egenskap som liknar non-stick, och kommer underlätta matlagningen väsentligt.

    1. Börja med att rengöra stekhällen med hett vatten. Hetta sedan upp den över en värmekälla tills den blir torr.

    2. Bred ut ett tunt och jämnt lager Muurikka SIlvaka, osaltat fett eller matolja över den heta stekhällen. Upprepa fettbehandlingen till hela pannans yta blir jämnt svart.

    Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.   

  • Rengör stekhällen direkt efter användning gärna medan hällen fortfarande är varm. Då släpper rester lättare och livslängden förlängs. Tänk på att inte använda diskmedel vid rengöring. Diskmedel löser upp fett som skyddar stekhällen och en ny fettbehandling behövs.

    Rengör stekhällen

    1. Skrapa bort matrester med en stekhällsskrapa

    2. Häll i lite vatten i pannan, koka upp och gör rent med stekhällsskrapan eller stekhällsborsten och hushållspapper. Upprepa steg 1 och 2 vid behov.

    3. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Muurikka Silava stekfett.  

    Rengöring med salt:

    Om stekhällen blivit rejält smutsig eller om en smak satt sig i stekytan kan salttricket komma väl till pass.

    1. Hetta upp stekhällen och strö på ett rejält lager med grovt salt.

    2. Låt saltet mörkna i hällen några minuter så att det absorberar upp fukt, smuts och fett.

    3. Skrapa bort saltet med en stekspade.

    4. Häll på lite vatten i stekhällen och torka rent.

    5. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray. 

  • Stekhällen är tålig men för att den ska hålla så länge som möjligt bör den förvaras på en torr plats. Om den inte ska användas på länge rekommenderas att rengöra den ordentligt och göra en ny fettbehandling innan den ställs undan.