Stekhällsset gasol LL Svart 58 cm

ART.NR: 54120320

Elegant stekhällsset som passar för matlagning till 4 – 8 personer. Inkluderar en emaljerad gasolbrännare och ett stadigt stativ i metall med långa ben i D-profil. Setet innehåller även en praktisk hylla för förvaring och en stekhäll i varmvalsat stål med en diameter på 58 cm. Gasolbrännaren har vred med integrerad tändning och tydlig markering som gör det enkelt att veta hur mycket värme som fördelas över hällen. Värmen regleras individuellt på de två gasolringarna, vilket ger möjlighet att skapa olika temperaturzoner på hällen. Setet har också ett skålformat vindskydd som effektivt skyddar lågorna. CE-märkt med effekt 11,3 kW och gasförbrukning 808–822 g/h. Arbetshöjd 90 cm. Stekhällen bör förvaras torrt när den inte används. Mer information och detaljer Dölj information
  • Stekhäll i varmvalsat stål som håller i generationer
  • Skålformat vindskydd med botten som skyddar lågorna
  • Gasolbrännare med integrerad tändning
  • Gasolringarna justeras steglöst oberoende av varandra
  • Komplettera med tillbehör såsom regulatorset, sidobord och lock
Pris
3995 SEK / 1 St
Fri frakt vid köp över 1000 SEK
  Artikelnummer. DB-nummer NOBB-nummer Benämning Typbeteckning Ytbehandling Lagerenhet c/c mm A mm B mm C mm D mm E mm Gänga Maxvikt Höjd Längd Ø Returfjäder Övrigt Kulör
54120320 Stekhällsset gasol LL Svart SET 58 cm
Här kan du ladda ner monteringsanvisning och/eller broschyr för vägledning, inspiration och information.

FAQ - Stekhällar och gasbrännare

  • Innan du börjar använda din nya stekhäll i varmvalsat stål behöver du bränna in den. Inbränningen ger en egenskap som liknar non-stick, och kommer underlätta matlagningen väsentligt. Börja med att rengöra den med hett vatten. Torka stekhällen genom att hetta upp den tills den är helt torr.

    Fettbehandling
    Börja med att hetta upp stekhällen på en elgrill, gasbrännare, kolbädd eller annan värmekälla tills den mörknar. Bred sedan ut ett tunt och jämnt lager fett över hela stekhällens inre yta. Använd gärna Muurikka stekfett. Det går även bra att använda vanlig matolja eller osaltat stekfett. Upprepa processen tills hela pannans yta blir jämnt svart. Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.   

  • Rengör stekhällen direkt efter användning gärna medan hällen fortfarande är varm. Då släpper rester lättare och livslängden förlängs. Tänk på att inte använda diskmedel vid rengöring. Diskmedel löser upp fett som skyddar stekhällen och en ny fettbehandling behövs.

    Rengöring med vatten:

    1. Torka bort matrester med lite papper eller med en trasa.

    2. Häll i lite vatten i pannan och låt koka upp. Vattnet löser upp smuts och gör det enklare att rengöra hällen. Upprepa steg 1 och 2 vid behov.

    3. Torka av pannan och smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray.  


    Rengöring med salt:

    Om stekhällen blivit rejält smutsig eller om en smak satt sig i stekytan kan salttricket komma väl till pass.

    1. Hetta upp stekhällen och strö på ett rejält lager med grovt salt.

    2. Låt saltet mörkna i hällen några minuter så att det absorberar upp fukt, smuts och fett.

    3. Skrapa bort saltet med en stekspade.

    4. Häll på lite vatten i stekhällen och torka rent.

    5. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray. 

  • Stekhällen är tålig men för att den ska hålla så länge som möjligt bör den förvaras på en torr plats. Om den inte ska användas på länge rekommenderas att rengöra den ordentligt och göra en ny fettbehandling innan den ställs undan.