Stekhäll utan ben Varmvalsat stål 38 cm

ART.NR: 54010020

Stekhäll av varmvalsat stål. Passar på gasbrännare, elgrill eller över öppen eld. Diameter 38 cm. Levereras i praktisk skyddspåse.
Rek. ca-pris
638 SEK / 1 St
Hitta Butik
  Artikelnummer DB-nummer NOBB-nummer Benämning Typbeteckning Primär ytbehandling Sekundär ytbehandling Lagerenhet c/c mm A mm B mm C mm D mm E mm Gänga Maxvikt Höjd Längd Ø Returfjäder Övrigt
54010020 Stekhäll utan ben Varmvalsat stål ST 38 cm
54010040 Stekhäll utan ben Varmvalsat stål ST 48 cm
54010060 Stekhäll utan ben Varmvalsat stål ST 58 cm

FAQ - Stekhällar

  • Innan du börjar använda din nya stekhäll behöver du bränna in den. Börja med att rengöra den med hett vatten och lite milt diskmedel. Torka stekhällen genom att hetta upp den tills den är helt torr.

    Fettbehandling
    Börja med att hetta upp stekhällen på en elgrill, gasbrännare, kolbädd eller annan värmekälla tills den mörknar. Bred sedan ut ett tunt och jämnt lager fett över hela stekhällens inre yta. Använd gärna Silava stekfett. Det går även bra att använda vanlig matolja eller osaltat stekfett. Upprepa processen tills hela pannans yta blir jämnt svart. Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.   

  • Rengör stekhällen direkt efter användning gärna medan hällen fortfarande är varm. Då släpper rester lättare och livslängden förlängs. Tänk på att inte använda diskmedel vid rengöring. Diskmedel löser upp fett som skyddar stekhällen och en ny fettbehandling behövs.

    Rengöring med vatten:

    1. Torka bort matrester med lite papper eller med en trasa.

    2. Häll i lite vatten i pannan och låt koka upp. Vattnet löser upp smuts och gör det enklare att rengöra hällen. Upprepa steg 1 och 2 vid behov.

    3. Torka av pannan och smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray.  


    Rengöring med salt:

    Om stekhällen blivit rejält smutsig eller om en smak satt sig i stekytan kan salttricket komma väl till pass.

    1. Hetta upp stekhällen och strö på ett rejält lager med grovt salt.

    2. Låt saltet mörkna i hällen några minuter så att det absorberar upp fukt, smuts och fett.

    3. Skrapa bort saltet med en stekspade.

    4. Häll på lite vatten i stekhällen och torka rent.

    5. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray. 

  • Stekhällen är tålig men för att den ska hålla så länge som möjligt bör den förvaras på en torr plats. Om den inte ska användas på länge rekommenderas att rengöra den ordentligt och göra en ny fettbehandling innan den ställs undan. 

  • Om stekhällen skulle rosta tar du en grillborste eller lite stålull och gnider bort rostfläckarna tills de försvunnit. Rengör därefter hällen och fettbehandla den på samma vis som inför första användning. Därefter kan du använda den precis som vanligt.