Recept
Colamarinerade revbensspjäll
Colamarinerade revbensspjäll. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
Förberedelser 24 h, tillagning 1 h
15 ingredienser
4 personer
Förberedelser 24 h, tillagning 1 h
15 ingredienser
4 personer
Recept
Colamarinerade revbensspjäll
Colamarinerade revbensspjäll. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
Ingredienser
400 g revbensspjäll
2 liter vatten
2 tärningar köttbuljong
Colamarinad
1½ dl Cola
½ dl ketchup
1 msk dijonsenap
3 vitlöksklyftor
Saft av ½ citron
3 msk soja
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
Tillagning
Steg 1
Böj revbensraderna ”till en rulle” i en stor kastrull,
mät upp vatten och tillsätt köttbuljongtärningarna.
Koka upp vattnet och låt sedan revbenen sjuda
på svag värme i en timme.
Steg 2
Mät upp och blanda alla ingredienser till marinaden
i en stor skål med lock.
Steg 3
Tag de kokta revbenen från kastrullen
och lägg i marinaden, stäng locket
och skaka om.
Låt marinera i kylskåp i några timmar, gärna över natten.
Steg 4
Värm upp Muurikka Grillpanna, justera temperaturen
och grilla revbensraderna i 15–20 minuter.
Vänd dem några gånger
och pensla resten av marinaden på köttet.
Njut av revbensspjällen med en fräsch potatissallad.