Ingredienser

3 dl mjölk

1 dl vetemjöl

2 ägg

2 krm strösocker

2 tsk salt

10 skivor ljust bröd

Smör att steka i

Till servering
Cream cheese
Bärsylt, t ex hallon eller jordgubb

Kanelblandning
2 tsk kanel
3 msk socker

Kaffe
4 msk kokkaffe
4 dl vatten

Tillagning

Steg 1

Recept_fattigare riddare (2).jpg

Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt
och socker till en slät smet.

Steg 2

Recept_fattigare riddare (3).jpg

Doppa brödskivorna i smeten och stek
dem gyllenbruna i smör på hällen.
Strö över kanelblandningen och
servera med bärsylt och cream cheese.

Steg 3

Kaffe över öppen eld

Recept_fattigare riddare (4).jpg

1 Blanda vatten och kaffepulver,
direkt i kaffekannan.

2 Koka upp kaffet tre gånger.
Varje gång det börjar koka, tag
kannan från elden i 2–3 minuter.

3 Låt stå och dra i fem minuter,
då frigörs smaken och sumpen
sjunker mot botten.

4 Servera.