Recept
Fattiga riddare med kokkaffe
Lättlagad lyxfrukost i det fria eller uppskattad dessert – fattiga riddare med kokkaffe kan aldrig bli fel. Om du väljer att blanda ihop smeten och kanelsockret hemma i köket går det dessutom både snabbt och smidigt att tillaga.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Recept
Fattiga riddare med kokkaffe
Lättlagad lyxfrukost i det fria eller uppskattad dessert – fattiga riddare med kokkaffe kan aldrig bli fel. Om du väljer att blanda ihop smeten och kanelsockret hemma i köket går det dessutom både snabbt och smidigt att tillaga.
Ingredienser
3 dl mjölk
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 krm strösocker
2 tsk salt
10 skivor ljust bröd
Smör att steka i
Till servering
Cream cheese
Bärsylt, t ex hallon eller jordgubb
Kanelblandning
2 tsk kanel
3 msk socker
Kaffe
4 msk kokkaffe
4 dl vatten
Tillagning
Steg 1
Vispa ihop mjölk, mjöl, ägg, salt
och socker till en slät smet.
Steg 2
Doppa brödskivorna i smeten och stek
dem gyllenbruna i smör på hällen.
Strö över kanelblandningen och
servera med bärsylt och cream cheese.
Steg 3
Kaffe över öppen eld
1 Blanda vatten och kaffepulver,
direkt i kaffekannan.
2 Koka upp kaffet tre gånger.
Varje gång det börjar koka, tag
kannan från elden i 2–3 minuter.
3 Låt stå och dra i fem minuter,
då frigörs smaken och sumpen
sjunker mot botten.
4 Servera.