Ingredienser

600 g flankstek

Padrones

Kryddblandning 
1 tsk svartpeppar
½ tsk vitpeppar
½ tsk senapsfrön
½ tsk fänkålsfrön
    

Chimichurri 
1 röd chili
2 msk finhackad rödlök
Färsk oregano
Färsk timjan
1 msk balsamvinäger av god kvalité
½ dl olivolja
Flingsalt

Bruschetta
4 skivor surdegsbröd
2 stora tomater
1 vitlöksklyfta
Färsk basilika
Olivolja

Tillagning

Steg 1

Finhacka chili, rödlök, oregano
och timjan till Chimichurrin.
Blanda med olivolja, balsamvinäger
och flingsalt. Låt dra tills flanksteken är klar.

Steg 2

Tärna tomater. Lägg i finhackad vitlök
och hackad basilika till Bruschettaröran.
Blanda väl.

Steg 3

Massera in den malda kryddblandningen
ihop med flingsalt på flankstekens båda sidor. 

Steg 4

Tänd stekhällen och låt grillhällen
är riktigt het innan du lägger på
flanksteken och padrones. 

Steg 5

Pensla brödet med olivolja och
lägg det på grillhällen. 

Steg 6

Tag av köttet när det har en fina grillränder
och en rosa kärna, vid ca 57 grader.
Padrones är klara när de har fått en mörk,
lite rostad yta.
Tag av brödet när skivorna har fått fina ränder på ytan.

Steg 7

Skär köttet mot fibrerna i tunna skivor.
Lägg upp padrones och kött på en tallrik.
Bred på generöst med chimichurri på köttet.
Strö över flingsalt.

Steg 8

Lägg bruschettaröran på brödet och
servera ihop med flankstek och padrones.