Recept
Het chili med bönor och hällbröd
16 ingredienser
4 personer
16 ingredienser
4 personer
Recept
Het chili med bönor och hällbröd
Ingredienser
Chili
500 g nötfärs
400 g konserverad bönmix
1 grovt hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
30 gr smör
1 tsk chiliflakes
0,5 dl chilisås
Salt och svartpeppar
Hällbröd
5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk anisfrö
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Tillagning
Steg 1
Hacka löken och vitlöken.
Steg 2
Hetta upp stekhällen och smält smöret.
Bryn nötfärsen tills den är genomstekt.
Tillsätt lök och vitlök.
Steg 3
Blanda ner krossade tomater, chiliflakes,
chilisås och bönmix. Låt koka ihop.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Steg 4
Hällbröd
- Rör ihop filmjölk och sirap.
- Stöt fänkålsfrö och anisfrön i en mortel.
- Blanda samman alla torra ingredienser,
tillsätt vätskan och knåda till en deg. - Dela upp degen i 20 bitar och kavla ut
dem till runda kakor. Nagga dem med
en gaffel. - Grädda bröden på den torra kanten av panna, på medelvärme.
De är klara när de är ljusbruna, efter 1-2 minuters gräddning på var sida.