Ingredienser

Chili
500 g nötfärs 
400 g konserverad bönmix
1 grovt hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater 
30 gr smör  
1 tsk chiliflakes 
0,5 dl chilisås
Salt och svartpeppar

Hällbröd
5 dl filmjölk 
1,5 dl ljus sirap
2 tsk fänkålsfrö  
2 tsk anisfrö 
13 dl rågsikt  
2 tsk salt  
2 tsk bikarbonat

Tillagning

Steg 1

Recept_het chili med bönor och hällebröd (2).jpg

Hacka löken och vitlöken.

Steg 2

Recept_het chili med bönor och hällebröd (3).jpg

Hetta upp stekhällen och smält smöret.
Bryn nötfärsen tills den är genomstekt.
Tillsätt lök och vitlök.

Steg 3

Recept_het chili med bönor och hällebröd (4).jpg

Blanda ner krossade tomater, chiliflakes,
chilisås och bönmix. Låt koka ihop.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Steg 4

Recept_het chili med bönor och hällebröd (5).jpg

Hällbröd

  1. Rör ihop filmjölk och sirap.
  2. Stöt fänkålsfrö och anisfrön i en mortel.
  3. Blanda samman alla torra ingredienser,
    tillsätt vätskan och knåda till en deg.
  4. Dela upp degen i 20 bitar och kavla ut
    dem till runda kakor. Nagga dem med
    en gaffel.
  5. Grädda bröden på den torra kanten av panna, på medelvärme. 
    De är klara när de är ljusbruna, efter 1-2 minuters gräddning på var sida.