Ingredienser

400 g lövbiff

2 gula lökar

4 klyftor vitlök

3 msk tomatpuré

1 köttbuljongtärning

2 msk paprikapulver

1 tsk chiliflakes

5–7 dl vatten

Olja (till stekning)

Salt

Svartpeppar

Gräddfil

Tillagning

Förberedelser

Flera av momenten kan göras i förväg hemma, men det kan också vara trevligt att förbereda och laga tillsammans ute. Packa ner skärbräda och kniv och ha en skön stund runt elden. Ett gott bröd till gulaschen gör det enklare att få upp det sista av alla goda smaker (och löser dessutom problemet med kladdiga tallrikar/kåsor som ska fraktas hem).

Steg 1

Recept (2).jpg

Placera stekhällen över elden.

Steg 2

Recept_Ungersk gulasch_steg2.jpg

Bryn lövbiffen i oljan i 6–7 min. Tillsätt lök och vitlök,
bryn ytterligare 3–4 min.

Steg 3

Recept_Ungersk gulasch_steg3.jpg

Tillsätt kryddor och tomatpuré. Häll i vattnet och
tillsätt buljongtärningen.

Steg 4

Recept_Ungersk gulasch.jpg

Koka 35– 40 min, tillsätt tärnad potatis. Späd med vatten efter
behov. Smaka av med salt och peppar. När köttet är mört och
potatisen mjuk är maten klar. Servera med en klick gräddfil.
Häll gärna i kåsa.

Recept_Ungersk gulasch_steg4.jpg

Smaklig gulasch!