Recept
Ungersk gulasch med potatis
I skogen, på fjället, vid havet – en smakrik gulasch är både värmande och mättande på utflykten. Den här rätten kan göras både på vår klassiska stekhäll som är lätt skålformad, eller någon av våra djupare pannor, som paellapannan eller woken. Servera i kåsa för maximal vildmarkskänsla.
13 ingredienser
4 personer
13 ingredienser
4 personer
Recept
Ungersk gulasch med potatis
I skogen, på fjället, vid havet – en smakrik gulasch är både värmande och mättande på utflykten. Den här rätten kan göras både på vår klassiska stekhäll som är lätt skålformad, eller någon av våra djupare pannor, som paellapannan eller woken. Servera i kåsa för maximal vildmarkskänsla.
Ingredienser
3 tärnade potatis
400 g lövbiff
2 gula lökar
4 klyftor vitlök
3 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
2 msk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
5–7 dl vatten
Olja (till stekning)
Salt
Svartpeppar
Gräddfil
Tillagning
Förberedelser
Flera av momenten kan göras i förväg hemma, men det kan också vara trevligt att förbereda och laga tillsammans ute. Packa ner skärbräda och kniv och ha en skön stund runt elden. Ett gott bröd till gulaschen gör det enklare att få upp det sista av alla goda smaker (och löser dessutom problemet med kladdiga tallrikar/kåsor som ska fraktas hem).
Steg 1
Placera stekhällen över elden.
Steg 2
Bryn lövbiffen i oljan i 6–7 min. Tillsätt lök och vitlök,
bryn ytterligare 3–4 min.
Steg 3
Tillsätt kryddor och tomatpuré. Häll i vattnet och
tillsätt buljongtärningen.
Steg 4
Koka 35– 40 min, tillsätt tärnad potatis. Späd med vatten efter
behov. Smaka av med salt och peppar. När köttet är mört och
potatisen mjuk är maten klar. Servera med en klick gräddfil.
Häll gärna i kåsa.
Smaklig gulasch!