Ingredienser

500 g räkor med skal

500 g grillade kycklingfiléer

225 g konserverade musslor

2 spetspaprikor

3 tomater

1 msk smör till stekning

1 pressad lime

1 citron

1 tsk sambal oelek

0,5 dl grovhackad, färsk persilja

Ris
2,5 dl avorioris 
1 gul lök 
2 vitlöksklyftor  
40 g smör 
0,5 g saffran 
5 dl vatten 
1 kycklingbuljong

Tillagning

Steg 1

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (2).jpg

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smör några
minuter och tillsätt sen saffran, kycklingbuljong,
ris och hälften av vattnet.
Rör om och fortsätt tillsätta vatten vartefter det
kokar in i riset. Låt koka på svag värme under lock
i knappt 20 minuter.

Steg 2

Skala räkorna och skär kycklingfiléerna
i strimlor. Låt musslorna rinna av.

Steg 3

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (3).jpg

Skär citron, tomater och paprika i bitar. Smält smöret
i paellapannan och stek paprikan i 2-3 minuter.
Sänk värmen och tillsätt det kokta riset.

Steg 4

Recept_paella med kyckling, skaldjur och saffran (4).jpg

Rör ner limesaft och sambal oelek. Tillsätt ev.
mer vatten. Blanda kyckling, skaldjur, citron och
tomat med riset.

Steg 5

Lägg på locket och låt allt bli varmt. Garnera med
persilja och servera paellan från pannan.