Ingredienser

1 rulle färdig pizzadeg

100 g smör, rumsvarmt

1 dl socker    

4 tsk kanel

ca 25 g smör att steka i

Lönnsirap till servering (valfritt)

Hackade nötter till servering (valfritt)

Tillagning

Steg 1

Rulla ut degen på mjölad skärbräda.

Steg 2

Recept_kanelbullar (3).jpg

Rör ihop smör, socker och kanel.
Bred fyllningen över hela degen.

Steg 3

Recept_kanelbullar (4).jpg

Rulla ihop från långsidan till en rulle.
Skär i ca 2 cm tjocka skivor.

Steg 4

Recept_kanelbullar (5).jpg

Smält smöret på stekhällen på låg värme
så att bullarna inte bränns. Lägg i bullarna och
vänd efter några minuter.

Steg 5

Recept_kanelbullar (6).jpg

Täck med lock och låt dem gräddas i
några minuter till de blir gyllenbruna.
Vänd eventuellt flera gånger.

Steg 6

Recept_kanelbullar (7).jpg

Lägg upp på tallrik. Ringla över lönnsirap
och toppa med hackade nötter om så önskas.

Njut!