Recept
Kanelbullar Muurikka Style
Bjud på nybakade kaneldoftande bullar direkt från stekhällen. De här goda supersnabba kanelbullarna, tillagade på stekhäll, är färdiga på nolltid.
5 ingredienser
ca 15 st bullar
5 ingredienser
ca 15 st bullar
Recept
Kanelbullar Muurikka Style
Bjud på nybakade kaneldoftande bullar direkt från stekhällen. De här goda supersnabba kanelbullarna, tillagade på stekhäll, är färdiga på nolltid.
Ingredienser
1 rulle färdig pizzadeg
100 g smör, rumsvarmt
1 dl socker
4 tsk kanel
ca 25 g smör att steka i
Lönnsirap till servering (valfritt)
Hackade nötter till servering (valfritt)
Tillagning
Steg 1
Rulla ut degen på mjölad skärbräda.
Steg 2
Rör ihop smör, socker och kanel.
Bred fyllningen över hela degen.
Steg 3
Rulla ihop från långsidan till en rulle.
Skär i ca 2 cm tjocka skivor.
Steg 4
Smält smöret på stekhällen på låg värme
så att bullarna inte bränns. Lägg i bullarna och
vänd efter några minuter.
Steg 5
Täck med lock och låt dem gräddas i
några minuter till de blir gyllenbruna.
Vänd eventuellt flera gånger.
Steg 6
Lägg upp på tallrik. Ringla över lönnsirap
och toppa med hackade nötter om så önskas.
Njut!