Ingredienser

Kebabkött

1 kg fläskkarré
1 gul lök, skivad
1 msk spiskummin
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk koriander
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
Muurikka Silava Stekfett
2 msk smör

Kebabbröd

600 g vetemjöl
7 g torrjäst (en halv påse)
2 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk bakpulver
3,5 dl ljummet vatten

Kebabsås

2 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 vitlöksklyfta, riven
1,5 msk äppeljuice
1 msk apelsinjuice
1 krm spiskummin
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar
Salt och peppar

Topping

Isbergssallad, strimlad
1 rödlök, strimlad
1 paprika, strimlad
Fetaost, smulad

Tillagning

Steg 1

Kebabkött: skär fläskkarrén i tunna strimlor. Blanda med de torra kryddorna och löken. Låt köttet marinera i minst 1 timme, gärna över natten.

Steg 2

Kebabbröd: blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vattnet och knåda rejält tills degen är smidig. Dela upp degen i 8 lika stora bollar. Kavla ut bollarna på ett mjölat bakbord till platta pitabröd, ca 5 mm tjocka. Låt dem därefter jäsa i 1 timme. Tänd stekhällen och grädda bröden på låg värme utan stekfett tills de har puffat upp och fått fin färg.

Steg 3

Kebabsås: blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

Steg 4

Dra upp temperaturen på stekhällen och klicka i Muurikka Silava Stekfett. Låt fettet värmas upp ordentligt innan du lägger i köttet. Stek köttet under omrörning. När köttet är genomstekt, addera smöret och rör om.

Steg 5

Öppna brödet med ett snitt vid kanten. Lägg i grönsaker, kött och fetaost och toppa med kebabsåsen.