Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
28 ingredienser
4 personer
28 ingredienser
4 personer
Recept
Kebabkött
1 kg fläskkarré
1 gul lök, skivad
1 msk spiskummin
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
1 msk koriander
1 msk rökt paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 tsk salt
1 tsk nymald svartpeppar
Muurikka Silava Stekfett
2 msk smör
Kebabbröd
600 g vetemjöl
7 g torrjäst (en halv påse)
2 tsk salt
1 tsk socker
0,5 tsk bakpulver
3,5 dl ljummet vatten
Kebabsås
2 dl grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 vitlöksklyfta, riven
1,5 msk äppeljuice
1 msk apelsinjuice
1 krm spiskummin
1 tsk paprikapulver
Cayennepeppar
Salt och peppar
Topping
Isbergssallad, strimlad
1 rödlök, strimlad
1 paprika, strimlad
Fetaost, smulad
Kebabkött: skär fläskkarrén i tunna strimlor. Blanda med de torra kryddorna och löken. Låt köttet marinera i minst 1 timme, gärna över natten.
Kebabbröd: blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vattnet och knåda rejält tills degen är smidig. Dela upp degen i 8 lika stora bollar. Kavla ut bollarna på ett mjölat bakbord till platta pitabröd, ca 5 mm tjocka. Låt dem därefter jäsa i 1 timme. Tänd stekhällen och grädda bröden på låg värme utan stekfett tills de har puffat upp och fått fin färg.
Kebabsås: blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Dra upp temperaturen på stekhällen och klicka i Muurikka Silava Stekfett. Låt fettet värmas upp ordentligt innan du lägger i köttet. Stek köttet under omrörning. När köttet är genomstekt, addera smöret och rör om.
Öppna brödet med ett snitt vid kanten. Lägg i grönsaker, kött och fetaost och toppa med kebabsåsen.
Stekhällar Gasol
3995 SEK
Stekhällar Gasol
1027 SEK
Stekhällar Gasol
924 SEK
Gasolbrännare
356 SEK
Övriga tillbehör
71 SEK
Stekspadar
257 SEK
Övriga tillbehör
154 SEK