Ingredienser

400 g laxfiléer

12 stora räkor

Salt
    

Grillspett

500 g nudlar av bovete

5 rädisor

½ gurka

1 knippe vårlök

2 morötter

150 g sockerärtor

10 myntablad

½ kruka koriander

Kryddig sås 
2 msk sojasås
2 msk risvinäger
2 msk apelsinjuice
1 msk svarta sesamfrön
1 lime (saften och skalet)
2 tsk hackad chili
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk mörk sesamolja
0,5 dl mild vegetabilisk olja eller olivolja

Tillagning

Steg 1

Koka nudlarna och skölj dem i kallt vatten. 

Steg 2

Skiva rädisorna. Skala gurkan, ta bort kärnorna och
skär sedan gurkan i skivor. Skär sockerärtorna i bitar
och strimla myntabladen och koriandern. Skala och
skiva morötterna.

Blanda nudlarna med grönsaker och kryddor i en skål.

Steg 3

Blanda ihop ingredienserna till såsen.

Tillsätt såsen till nudelblandningen och
låt vila i en timme.

Steg 4

Rensa fisken från skinn och eventuella ben.
Skär den i 3x3 cm stora tärningar.
Trä fisken och räkorna på grillspetten och
pensla lätt med olja.

Steg 5

Lägg en näve rökspån på rökplåten och ställ
in vredet på läge 3. Lägg in spetten på gallret
och rök dem i cirka 20 minuter.

Smaksätt med salt.

Produkter som använts i receptet