Recept
Kryddig nudelsallad med rökt lax och räkspett à la Henri Alén
Kryddig nudelsallad med rökt lax och räkspett à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
21 ingredienser
4 personer
21 ingredienser
4 personer
Recept
Kryddig nudelsallad med rökt lax och räkspett à la Henri Alén
Kryddig nudelsallad med rökt lax och räkspett à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
Ingredienser
400 g laxfiléer
12 stora räkor
Salt
Grillspett
500 g nudlar av bovete
5 rädisor
½ gurka
1 knippe vårlök
2 morötter
150 g sockerärtor
10 myntablad
½ kruka koriander
Kryddig sås
2 msk sojasås
2 msk risvinäger
2 msk apelsinjuice
1 msk svarta sesamfrön
1 lime (saften och skalet)
2 tsk hackad chili
1 hackad vitlöksklyfta
2 tsk mörk sesamolja
0,5 dl mild vegetabilisk olja eller olivolja
Tillagning
Steg 1
Koka nudlarna och skölj dem i kallt vatten.
Steg 2
Skiva rädisorna. Skala gurkan, ta bort kärnorna och
skär sedan gurkan i skivor. Skär sockerärtorna i bitar
och strimla myntabladen och koriandern. Skala och
skiva morötterna.
Blanda nudlarna med grönsaker och kryddor i en skål.
Steg 3
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Tillsätt såsen till nudelblandningen och
låt vila i en timme.
Steg 4
Rensa fisken från skinn och eventuella ben.
Skär den i 3x3 cm stora tärningar.
Trä fisken och räkorna på grillspetten och
pensla lätt med olja.
Steg 5
Lägg en näve rökspån på rökplåten och ställ
in vredet på läge 3. Lägg in spetten på gallret
och rök dem i cirka 20 minuter.
Smaksätt med salt.