Ingredienser

5 fasta potatisar

200 g Halloumi

Topping
1 mogen avokado i skivor
2 dl Crèmefraiche
4 pilgrimsmusslor
25g löjrom
1 finhackad rödlök
Salt
Svartpeppar
Smör
    

Tillagning

Steg 1

Skala potatisarna.

Riv ner potatis och Halloumi
i en bunke och blanda väl.

Pressa ut överflödig vätska, tex.
genom en handduk.

Krydda med salt och peppar. 

Steg 2

Tänd stekhällen och låt den bli medelvarm.
Pensla laggarna med smör.

Steg 3

Fördela blandningen i plättlaggen och
stek tills de är gyllenbruna. Vänd dem
och stek även andra sidan.

Lägg pilgrimsmusslorna på ytorna mellan
plättarna och stek ca 1 minut per sida.

Krydda dem med salt och peppar.

Steg 4

När båda sidorna på rårakorna är
gyllenbruna är det dags att servera.

Toppa varje råraka med skivad avokado,
Crèmefraiche, rödlök, löjrom och pilgrimsmussla.