Recept
Råraka med halloumi, toppad med rom och pilgrimsmussla
Laga lyxiga rårakor toppade med en massa gott. Utomhusmatlagning när den är som bäst, alla kan hjälpa till och allt smakar ju gott utomhus.
10 ingredienser
4 personer
10 ingredienser
4 personer
Recept
Råraka med halloumi, toppad med rom och pilgrimsmussla
Laga lyxiga rårakor toppade med en massa gott. Utomhusmatlagning när den är som bäst, alla kan hjälpa till och allt smakar ju gott utomhus.
Ingredienser
5 fasta potatisar
200 g Halloumi
Topping
1 mogen avokado i skivor
2 dl Crèmefraiche
4 pilgrimsmusslor
25g löjrom
1 finhackad rödlök
Salt
Svartpeppar
Smör
Tillagning
Steg 1
Skala potatisarna.
Riv ner potatis och Halloumi
i en bunke och blanda väl.
Pressa ut överflödig vätska, tex.
genom en handduk.
Krydda med salt och peppar.
Steg 2
Tänd stekhällen och låt den bli medelvarm.
Pensla laggarna med smör.
Steg 3
Fördela blandningen i plättlaggen och
stek tills de är gyllenbruna. Vänd dem
och stek även andra sidan.
Lägg pilgrimsmusslorna på ytorna mellan
plättarna och stek ca 1 minut per sida.
Krydda dem med salt och peppar.
Steg 4
När båda sidorna på rårakorna är
gyllenbruna är det dags att servera.
Toppa varje råraka med skivad avokado,
Crèmefraiche, rödlök, löjrom och pilgrimsmussla.