Recept
Kycklingkebab i bröd
Picknickmat som är enkel att laga och lätt att ta med är ett uppskattat inslag på varje utflykt. Förbered allt som ska hackas och skäras hemma, så går matlagningen smidigt när hungern sätter in.
14 ingredienser
4 personer
14 ingredienser
4 personer
Recept
Kycklingkebab i bröd
Picknickmat som är enkel att laga och lätt att ta med är ett uppskattat inslag på varje utflykt. Förbered allt som ska hackas och skäras hemma, så går matlagningen smidigt när hungern sätter in.
Ingredienser
1 grillad kyckling
1 skivad gul lök
2 skivade tomater
1 skivad gurka
0,5 dl rapsolja
Feferoni
Machésallad
Fajitaskrydda
Kebabdressing
Orientaliskt tunnbröd
Picklad rödlök
0,5 dl ättika 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 rödlök, tunt skivad
Värm socker + de flytande ingredienserna tills sockret smält.
Häll den varma lagen över rödlöksringarna.
Tillagning
Förbered hemma
Skiva gurka, tomater och den gula löken. Pickla rödlöken och plocka
kycklingen från ben och skinn. Packa alla ingredienser i en kylväska.
Ta även med stekhäll, stekspade och det du behöver för att göra
upp eld. Glöm inte smörgåspapper, servetter och dryck.
Steg 1
Placera stekhällen över elden.
Steg 2
Bryn lök och kyckling i oljan.
Steg 3
Krydda blandningen med fajitaskrydda.
Steg 4
När kycklingröran är varm lägger du röran, grönsakerna och
kebabsåsen på brödet. Svep in i smörgåspapper och servera.
Smaklig kebab!