Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
Långrökt kassler med lök och gremolata à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
14 ingredienser
4 personer
14 ingredienser
4 personer
Recept
Långrökt kassler med lök och gremolata à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
600 g kassler
6 gula lökar
Kryddblandning
2 tsk krossad svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 msk salt
2 msk brunt socker
Gremolata
3 krukor bladpersilja
2 skalade vitlöksklyftor
saft av 1 citron
1 dl olivolja
svartpeppar
1 nypa salt
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen.
Torka kasslern och gnid in kryddblandningen
på alla sidor.
Stick hål i lökarna med en kniv och
lägg dem på folie på rökgallret.
Placera även köttet på rökgallret och
skjut in det i rökugnen.
Lägg en handfull spån på spånplattan
och börja röka i läge 3. Rök i ca 20 minuter,
sänk sedan effekten till läge 1 och rök
köttet i 3,5 timmar eller tills innertemperaturen
är 80–85 C.
Gremolata
Hacka persiljan grovt och lägg den i en djup skål.
Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa med
stavmixer till en slät sås.
Skär upp kasslern med en vass kniv
och skär upp lökarna så att innehållet
enkelt kan skedas upp som sidorätt.
Servera Gremolata rumstempererad
tillsammans med köttet, lökarna och
en fräsch sallad.