Recept
Långrökt kassler med lök och gremolata à la Henri Alén
Långrökt kassler med lök och gremolata à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
14 ingredienser
4 personer
14 ingredienser
4 personer
Recept
Långrökt kassler med lök och gremolata à la Henri Alén
Långrökt kassler med lök och gremolata à la Henri Alén. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
Ingredienser
600 g kassler
6 gula lökar
Kryddblandning
2 tsk krossad svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 msk salt
2 msk brunt socker
Gremolata
3 krukor bladpersilja
2 skalade vitlöksklyftor
saft av 1 citron
1 dl olivolja
svartpeppar
1 nypa salt
Tillagning
Steg 1
Blanda ihop ingredienserna till kryddblandningen.
Steg 2
Torka kasslern och gnid in kryddblandningen
på alla sidor.
Steg 3
Stick hål i lökarna med en kniv och
lägg dem på folie på rökgallret.
Placera även köttet på rökgallret och
skjut in det i rökugnen.
Steg 4
Lägg en handfull spån på spånplattan
och börja röka i läge 3. Rök i ca 20 minuter,
sänk sedan effekten till läge 1 och rök
köttet i 3,5 timmar eller tills innertemperaturen
är 80–85 C.
Steg 5
Gremolata
Hacka persiljan grovt och lägg den i en djup skål.
Tillsätt de resterande ingredienserna och mixa med
stavmixer till en slät sås.
Steg 6
Skär upp kasslern med en vass kniv
och skär upp lökarna så att innehållet
enkelt kan skedas upp som sidorätt.
Steg 7
Servera Gremolata rumstempererad
tillsammans med köttet, lökarna och
en fräsch sallad.