Ingredienser

Färskpotatissallad
600 g kokt, kall färskpotatis
0,5 dl majonnäs 
1 dl gräddfil 
3 msk grov senap
3 msk gräslök 
Salt och svartpeppar

Rökt makrill
4 makrillfiléer 
1/2 citron
1 msk flingsalt
1/2 tsk chiliflakes

Tillagning

Steg 1

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (2).jpg

Blanda samman majonnäs, gräddfil,
senap, salt, svartpeppar och gräslök.
Skiva och rör ner potatisen.

Steg 2

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (3).jpg

Pressa citron över makrillfiléerna.
Strö salt och chiliflakes över filéerna
på köttsidan.

Steg 3

Recept_rökt makrill och färskpotatissallad (4).jpg

Värm upp röken på maxtemperatur.
Sänk sedan värmen till 80-100 grader.
Placera makrillen på gallret, och rök den i
ca 20 minuter, tills kärntemperaturen
är 58 grader.

Steg 4

Servera med den färsk potatissalladen.

Produkter som använts i receptet