Recept
Rökt makrill och färskpotatissallad
Rökt makrill med färskpotatissallad är enkelt och gott och går snabbt att laga. Servera det gärna med en grönsallad, hemma på altanen eller tag med ut på picknick.
10 ingredienser
4 personer
10 ingredienser
4 personer
Recept
Rökt makrill och färskpotatissallad
Rökt makrill med färskpotatissallad är enkelt och gott och går snabbt att laga. Servera det gärna med en grönsallad, hemma på altanen eller tag med ut på picknick.
Ingredienser
Färskpotatissallad
600 g kokt, kall färskpotatis
0,5 dl majonnäs
1 dl gräddfil
3 msk grov senap
3 msk gräslök
Salt och svartpeppar
Rökt makrill
4 makrillfiléer
1/2 citron
1 msk flingsalt
1/2 tsk chiliflakes
Tillagning
Steg 1
Blanda samman majonnäs, gräddfil,
senap, salt, svartpeppar och gräslök.
Skiva och rör ner potatisen.
Steg 2
Pressa citron över makrillfiléerna.
Strö salt och chiliflakes över filéerna
på köttsidan.
Steg 3
Värm upp röken på maxtemperatur.
Sänk sedan värmen till 80-100 grader.
Placera makrillen på gallret, och rök den i
ca 20 minuter, tills kärntemperaturen
är 58 grader.
Steg 4
Servera med den färsk potatissalladen.