Recept
Lax på häll, med dill och pepparrot
Hällens lätt kupade form gör att den passar även för såsigare rätter. Dessa somriga smaker gör sig exempelvis utmärkt till altanmiddagen. Kanske kan både dillen och potatisen plockas i egen odling?
9 ingredienser
4 personer
9 ingredienser
4 personer
Recept
Lax på häll, med dill och pepparrot
Hällens lätt kupade form gör att den passar även för såsigare rätter. Dessa somriga smaker gör sig exempelvis utmärkt till altanmiddagen. Kanske kan både dillen och potatisen plockas i egen odling?
Ingredienser
450 g lax
400 g kokt potatis, skivad eller hel beroende på storlek
3 dl vatten
0,5 tärning fiskbuljong
3 dl grädde
30 g smör
1 cm pepparrot
kruka dill
Salt och peppar
Tillagning
Steg 1
Skär bort skinnet från laxen och
dela den i tärningar. Stek i smöret i
några minuter.
Steg 2
Tillsätt potatis, buljongtärning och vatten.
Steg 3
Addera grädden. Lägg i dillen och låt allt koka ihop
under lock i några minuter.
Steg 4
Smaka av med salt och peppar,
riv över pepparroten och servera.