Recept
One-pot lasagne
Lika god som vanlig lasagne men utan några krångliga steg.
15 ingredienser
15 ingredienser
Recept
One-pot lasagne
Lika god som vanlig lasagne men utan några krångliga steg.
Ingredienser
Olja
500 g nötfärs
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
3 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Salt och peppar efter smak
ca 7-8 färska lasagneplattor (dela i bitar för att passa pannan)
2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
ca 120 g mozzarella
Färsk basilika till servering
Tillagning
Steg 1
Hetta upp olja i din Muurikka-panna över öppen eld. Stek löken, tillsätt köttfärsen och pressa i vitlöken, bryn tills färsen fått färg.
Steg 2
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kryddor och vatten. Låt det sedan koka ihop i ett par minuter.
Steg 3
Lägg i lasagneplattorna och skjut in under såsen.
Steg 4
Klicka ut creme fraiche ovanpå, salta och peppra och strö över riven ost. Dela mozzarellan i mindre bitar och fördela i pannan.
Steg 5
Täck pannan med lock eller folie och låt puttra tills lasagneplattorna är mjuka och osten är gyllene och bubblande – ungefär 5 minuter.
Steg 6
Toppa med färsk basilika.