Ingredienser

Olja

500 g nötfärs

1 gul lök, hackad

3 vitlöksklyftor, finhackade eller pressade

1 burk krossade tomater (ca 400 g)

3 msk tomatpuré

5 dl vatten

1 tsk torkad oregano

1 tsk torkad basilika

Salt och peppar efter smak

ca 7-8 färska lasagneplattor (dela i bitar för att passa pannan)

2 dl creme fraiche

2 dl riven ost

ca 120 g mozzarella

Färsk basilika till servering

Tillagning

Steg 1

Hetta upp olja i din Muurikka-panna över öppen eld. Stek löken, tillsätt köttfärsen och pressa i vitlöken, bryn tills färsen fått färg.

recept_lasagne_3.jpg

Steg 2

Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kryddor och vatten. Låt det sedan koka ihop i ett par minuter.

recept_lasagne_4.jpg

Steg 3

Lägg i lasagneplattorna och skjut in under såsen.

recept_lasagne_5.jpg

Steg 4

Klicka ut creme fraiche ovanpå, salta och peppra och strö över riven ost. Dela mozzarellan i mindre bitar och fördela i pannan.

recept_lasagne_6.jpg

Steg 5

Täck pannan med lock eller folie och låt puttra tills lasagneplattorna är mjuka och osten är gyllene och bubblande – ungefär 5 minuter.

Steg 6

Toppa med färsk basilika.