Ingredienser

Revbensspjäll

1,5 kg revbensspjäll
2 msk smör
4 msk nymald svartpeppar
2 msk flingsalt
2 msk äppelcidervinäger

Äppelslaw

2 äpplen, rivna
1 liten spetskål, strimlad
2 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1 tsk dijonsenap
2 msk persilja, hackad
½ pressad citron

Dipp

Barbequesås

Tillagning

Steg 1

Revbensspjäll: putsa revbensspjället från överflödigt fett samt den vita hinnan som ligger över bensidan på spjället. Pensla spjället med smält smör och krydda med salt och peppar.

Steg 2

Rök: lägg Muurikkas Rökspån Äpple på plåten som medföljer rökugnen och sätt på högsta värmen. När det ryker ordentligt, lägg in spjället i rökugnen med köttsidan uppåt. Sänk värmen direkt till 115 grader och låt köttet rökas i 3 timmar.

Steg 3

Ta ut spjället ur rökugnen, pensla med äppelcidervinäger, slå in i aluminiumfolie och lägg tillbaka i rökugnen med köttsidan nedåt i 1 timme.

Steg 4

Äppelslaw: blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.