Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
Rökta kycklingvingar med Creamy Coleslaw a la Maria Kroll. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
15 ingredienser
4 personer
15 ingredienser
4 personer
Recept
Rökta kycklingvingar med Creamy Coleslaw a la Maria Kroll. Utomhusmatlagning när den är som bäst och allt smakar ju gott utomhus.
Kycklingvingar
900 g kycklingvingar
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk spiskummin
1–2 tsk muscovadosocker
0,5 tsk salt
0,5 tsk vitlökspulver
Smör (för pensling)
Creamy Red Bacon Coleslaw
0,5 rödkålshuvud, tunt strimlat
1–2 pkt bacon
0,5 dl crème fraiche
0,5 msk äppelcidervinäger
Salt och peppar
Till servering
BBQ-sås
Grillad majs
Torka av kycklingvingarna med hushållspapper
så att de blir helt torra.
Blanda paprikapulver, cayennepeppar, spiskummin,
muscovadosocker, salt och vitlökspulver i en skål.
Strö kryddblandningen jämnt över kycklingvingarna
på båda sidor.
Förbered röken på en temperatur på ca 120–125°C
och använd valfritt rökspån. Äpple eller körsbärsspån
rekommenderas för en mild och fruktig röksmak.
Lägg vingarna på rökplåten utan att de överlappar varandra.
Pensla dem med smält smör och rök i ca 60 minuter,
tills de känns möra och har fått en fin yta.
Gör coleslaw under tiden.
Strimla rödkålen tunt och lägg den i en skål.
Salta lätt och tillsätt äppelcidervinäger.
Massera kålen försiktigt med händerna för
att mjuka upp den.
Dela baconet i små bitar och stek det knaprigt.
Låt det rinna av på hushållspapper och svalna.
Blanda rödkålen med crèmefraiche och knaperstekt bacon.
Smaka av med salt och peppar.
Servera de rökta kycklingvingarna tillsammans
med coleslaw, en god BBQ-sås och grillad majs.
Smaklig måltid!