Recept
Surdegspizza med löjrom, créme fraiche, dill och rödlök
10 ingredienser
4 personer
10 ingredienser
4 personer
Recept
Surdegspizza med löjrom, créme fraiche, dill och rödlök
Ingredienser
Pizzabotten rågsurdeg
5 dl vatten
12 g jäst
2 dl surdeg råg
0,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 l vetemjöl
Topping
50 g löjrom
2 dl crème fraiche
1 knippe dill
1 tunt skivad rödlök
Tillagning
Steg 1
Förbered degen
Smält jästen i vattnet,
tillsätt surdeg, rapsolja och salt. Blanda
ner vetemjöl i degvätskan och arbeta
degen i ca 5 minuter. Låt degen vila 3–4
timmar i rumstemperatur.
Steg 2
Värm upp pizzastenen långsamt. Arbeta ut
degen till fyra tunna pizzor och lägg dem
på ett bakplåtspapper.
Steg 3
Blanda crème fraiche med hälften av dillen
och bred ut på pizzadegen. Placera en pizza
åt gången, på bakplåtspappret, på pizzastenen
och grädda under lock i 1,5 – 2 minuter.
Steg 4
Toppa med löjrom, rödlök och resten
av dillen efter gräddning.