Ingredienser

Pizzabotten rågsurdeg
5 dl vatten 
12 g jäst
2 dl surdeg råg
0,5 tsk salt
3 msk rapsolja
1 l vetemjöl

Topping
50 g löjrom
2 dl crème fraiche
1 knippe dill
1 tunt skivad rödlök

Tillagning

Steg 1

Förbered degen

Recept_surdegspizza med mozarella (3).jpg

Smält jästen i vattnet,
tillsätt surdeg, rapsolja och salt. Blanda
ner vetemjöl i degvätskan och arbeta
degen i ca 5 minuter. Låt degen vila 3–4
timmar i rumstemperatur.

 

Steg 2

Recept_surdegspizza med löjrom (3).jpg

Värm upp pizzastenen långsamt. Arbeta ut
degen till fyra tunna pizzor och lägg dem
på ett bakplåtspapper.

Steg 3

Recept_surdegspizza med löjrom (4).jpg

Blanda crème fraiche med hälften av dillen
och bred ut på pizzadegen. Placera en pizza
åt gången, på bakplåtspappret, på pizzastenen
och grädda under lock i 1,5 – 2 minuter.

Steg 4

Recept_surdegspizza med löjrom (5).jpg

Toppa med löjrom, rödlök och resten
av dillen efter gräddning.