Recept
Nötfärsburgare med extra allt
Egensnickrade hamburgare passar lika bra på trädgårdsfesten som till en vanlig altanlunch. Använd stekhäll eller den släta sidan av grillpannan – på båda finns plats för såväl burgare som bröd som ska värmas.
15 ingredienser
4 personer
15 ingredienser
4 personer
Recept
Nötfärsburgare med extra allt
Egensnickrade hamburgare passar lika bra på trädgårdsfesten som till en vanlig altanlunch. Använd stekhäll eller den släta sidan av grillpannan – på båda finns plats för såväl burgare som bröd som ska värmas.
Ingredienser
500 g nötfärs
150 g bacon
20 g smör
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Dressing
0,5 dl majonnäs
3 msk chilisås
3 msk hackad smörgåsgurka
Salt och svartpeppar
Tillbehör
4 hamburgerbröd
1 huvud crispsallad
2 skivade tomater
1 tunt skivad rödlök
2 klyftade saltgurkor
4 skivor hamburgerost
Grillspett att sticka genom
burgaren efter montering.
Tillagning
Steg 1
Rör ihop dressingen och förbered
tillbehören. Blanda färsen med
kryddorna och forma till fyra
burgare.
Steg 2
Stek först bacon krispigt. Stek sedan burgarna i smör,
tre minuter per sida eller tills de är genomstekta.
Lägg på osten på hamburgaren och låta den smälta.
Värm hamburgerbröden på hällen.