Ingredienser

500 g nötfärs

150 g bacon

20 g smör

2 tsk salt

2 krm svartpeppar

Dressing
0,5 dl majonnäs
3 msk chilisås
3 msk hackad smörgåsgurka
Salt och svartpeppar

Tillbehör
4 hamburgerbröd
1 huvud crispsallad
2 skivade tomater
1 tunt skivad rödlök
2 klyftade saltgurkor
4 skivor hamburgerost
Grillspett att sticka genom
burgaren efter montering.

Tillagning

Steg 1

Recept_nötfärsburgare (3).jpg

Rör ihop dressingen och förbered
tillbehören. Blanda färsen med
kryddorna och forma till fyra
burgare.

Steg 2

Recept_nötfärsburgare (2).jpg

Stek först bacon krispigt. Stek sedan burgarna i smör,
tre minuter per sida eller tills de är genomstekta.
Lägg på osten på hamburgaren och låta den smälta.
Värm hamburgerbröden på hällen.