Vi är glada över att få välkomna Alexandra Truedsson, kreatören bakom Mat&Maräng, som ambassadör för Muurikka! Nedan kan du läsa mer om Alexandra och inspireras av hennes passion för mat, kreativa recept och kärlek till matlagning utomhus.
När kom du först i kontakt med Muurikkas produkter?
– Jag har använt mig av Muurikkas produkter i snart 15 år. Det började med att min kompis hade en stekhäll som vi ofta lagade mat på. Efter det har jag gett inte bara en, utan två olika stekhällar till min kära make som också är Muurikkafrälst. Vi älskar att laga käk ute, årets alla säsonger!
Vad är extra viktigt att tänka på när man lagar mat utomhus?
– Det viktigaste är att inte göra det för krångligt. En enkel rätt på få ingredienser smakar ändå helt ljuvligt utomhus! Om du inte har tillgång till att hacka upp grönsaker, rotfrukter osv utomhus är det en bra idé att förbereda så mycket du kan innan, lägg i påsar eller på fat beroende på om du ska tilllaga i skogen eller på närmsta altan.
Hur skulle du beskriva din favoritplats för utomhusmatlagning?
– Jag har två favoritplatser tillsammans med våra stekhällar. Den första är vid Vätterns strand tillsammans med en öppen eld, en jägarpanna & pannkakssmet. Den andra favoritplatsen är ute på vår altan där stekhällen värms upp av gasol. Muurikka har räddat många kalas (vi har en stor familj+släkt) där det lagats wok, raggmunk, olika desserter och till och med popcorn.
Vilken Muurikka-pryl klarar du dig inte utan?
– Stekhällar i all ära, men stekspaden från Muurikka är guld när raggmunken ska vändas, den är stor men ändå smidig.
Stekspade Universal Rostfritt/ask
Varför tror du att så många tycker att mat smakar bättre ute?
– Människan mår bra av att vara ute i naturen. Positiva känslor ökar och stress minskar (det säger t o m forskning). Inte konstigt då att maten också smakar bättre när den käkas utomhus.
Beskriv ett fint matminne där Muurikka var med på ett hörn?
– Jag har många fina minnen med mina stekhällar men ett extra fint minne är från Fjällbacka, när jag och mina vänner tog med oss stekhällen upp på ett berg. Utsikten var magisk. På hällen brassade vi entrecote och råstekte potatis, som vi åt med bea på burk. Mat har nog aldrig smakat bättre!
Har du någon specialare som du tillagar ute med Muurikka?
– Att poppa popcorn på Muurikkan var succé, i alla fall för barnen. Det flög popcorn åt alla håll och kanter. Men nästa gång kör vi på gräsmattan, så vi slipper smörfläckar på trallen.