Stekhällsset gasol LL Svart 78 cm

ART.NR: 54120350

Pris
5995 SEK / 1 St
Ett komplett stekhällsset som gör det lätt att komma igång snabbt med utomhusmatlagningen. Passar perfekt för matlagning upp till 14 personer – samlas runt hällen och laga god mat tillsammans på ett enkelt och smidigt sätt. Mer information och detaljer
  • Stekhäll i varmvalsat stål som håller i generationer
  • Skålformat vindskydd med botten som skyddar lågorna
  • Gasolbrännare med integrerad tändning
Fri frakt vid köp över 1000 SEK

Om produkten:
Stekhällssetet är designat för matlagning utomhus för 8–14 personer. Setet består av en emaljerad gasolbrännare, en stekhäll i varmvalsat stål och ett stadigt stativ i metall med långa ben i D-profil. Gasolbrännaren har vred med integrerad tändning och tydlig markering som gör det enkelt att justera värmen. De två gasolringarna kan justeras steglöst oberoende av varandra, vilket gör det möjligt att skapa olika temperaturzoner på hällen. Ett skålformat vindskydd skyddar lågorna effektivt, medan den praktiska hyllan ger plats för redskap och tillbehör. Med en arbetshöjd på 90 cm får du en stabil och bekväm matlagningsupplevelse. För bästa hållbarhet bör stekhällen förvaras torrt när den inte används.

regulatorset.jpg

Mått och dimensioner:
Diameter stekhäll: 78 cm
Arbetshöjd: 90 cm

Teknisk information:
CE-märkt
Effekt: 14,6 kW
Gasförbrukning: 1043–1062 g/h

Här kan du ladda ner monteringsanvisning och/eller broschyr för vägledning, inspiration och information.

FAQ - Stekhällar och gasbrännare

  • Innan du börjar använda din nya stekhäll i varmvalsat stål behöver du bränna in den. Inbränningen ger en egenskap som liknar non-stick, och kommer underlätta matlagningen väsentligt.

    1. Börja med att rengöra stekhällen med hett vatten. Hetta sedan upp den över en värmekälla tills den blir torr.

    2. Bred ut ett tunt och jämnt lager Muurikka Silava, osaltat fett eller matolja över den heta stekhällen. Upprepa fettbehandlingen till hela pannans yta blir jämnt svart.

    Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.   

  • Rengör stekhällen direkt efter användning gärna medan hällen fortfarande är varm. Då släpper rester lättare och livslängden förlängs. Tänk på att inte använda diskmedel vid rengöring. Diskmedel löser upp fett som skyddar stekhällen och en ny fettbehandling behövs.

    Rengör stekhällen

    1. Skrapa bort matrester med en stekhällsskrapa

    2. Häll i lite vatten i pannan, koka upp och gör rent med stekhällsskrapan eller stekhällsborsten och hushållspapper. Upprepa steg 1 och 2 vid behov.

    3. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Muurikka Silava stekfett.  

    Rengöring med salt:

    Om stekhällen blivit rejält smutsig eller om en smak satt sig i stekytan kan salttricket komma väl till pass.

    1. Hetta upp stekhällen och strö på ett rejält lager med grovt salt.

    2. Låt saltet mörkna i hällen några minuter så att det absorberar upp fukt, smuts och fett.

    3. Skrapa bort saltet med en stekspade.

    4. Häll på lite vatten i stekhällen och torka rent.

    5. Smörj in stekytan med lite matolja eller med Silava stekfett eller spray. 

  • Stekhällen är tålig men för att den ska hålla så länge som möjligt bör den förvaras på en torr plats. Om den inte ska användas på länge rekommenderas att rengöra den ordentligt och göra en ny fettbehandling innan den ställs undan.