Ingredienser

200 g äggnudlar
    

4 st kycklinglårfiléer, strimlade

1 st broccoli, delad i små buketter

1 st morot, skuren i fina stavar

1 st pak choi, grovhackad

1 st röd chili, fint skuren

2–3 klyftor vitlök, riven

1–2 msk ingefära, riven

2 msk soja

0,5 tsk sesamolja

1 st lime

Srirachasås (efter smak)

Salt (efter smak)

Olja till stekning

Till servering
Färska böngroddar
Hackade jordnötter
Färsk koriander
Limeklyftor

Tillagning

Steg 1

Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på
förpackningen och spola dem sedan i kallt
vatten för att de inte ska klibba ihop. 

Steg 2

Riv ingefära, finhacka chili och vitlök och
blanda ner dem i en skål tillsammans med
soja och sesamolja.

Steg 3

Hetta upp olja och stek den strimlade kycklingen
tills den blir gyllenbrun och genomstekt.

Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.

Tillsätt mer olja och fräs broccolibuketter,
morotsstavar och grovhackad pak choi i några
minuter tills de är lätt krispiga men fortfarande har
tuggmotstånd. Lägg sedan i vitlöks- och chiliblandningen
och fräs snabbt ihop så att smakerna kommer fram.

Steg 4

Lägg tillbaka kycklingen i pannan tillsammans med
de kokta nudlarna. Pressa över saften från en
halv lime och vänd runt allt så att smakerna blandas väl.
Smaka av med salt och justera styrkan genom att
tillsätta mer srirachasås.

Steg 5

Toppa woken med färska böngroddar, hackade jordnötter
och koriander. Servera direkt med limeklyftor vid sidan
och eventuellt extra srirachasås för den som vill ha mer hetta.