Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
En härligt kladdig kanelbullekladdkaka – en perfekt dessert att njuta av när du lagar mat utomhus!
45 minuter
9 ingredienser
8 personer
45 minuter
9 ingredienser
8 personer
Recept
En härligt kladdig kanelbullekladdkaka – en perfekt dessert att njuta av när du lagar mat utomhus!
Smet:
125 g smör
1,5 tsk malda kardemummakärnor
2 dl mjöl
1,5 dl socker
1 nypa salt
3 små ägg
Topping:
50 g smör
2 msk socker
4 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
Pärlsocker
Innan du går ut, förbered genom att blanda de torra ingredienserna till smeten och toppingen i två separata skålar.
Toppingen: blanda alla ingredienserna utom smöret i en skål.
Smeten: blanda kardemumma, mjöl, socker, salt i en skål.
Starta innerringen på gasolbrännaren på lägsta värmen. Smält smöret till toppingen i stekpannan. Blanda ner smöret i skålen med socker, vaniljsocker och kanel och rör om. Ställ åt sidan. I samma stekpanna, smält smöret till smeten. Dra stekpannan från värmen och blanda ner de torra ingredienserna till smeten. Rör ner äggen och blanda utan att vispa.
Ringla toppingen på smeten och strö på pärlsocker.
Ställ tillbaka stekpannan på låg värme och lägg på ett lock eller tallrik (var försiktig då tallriken blir väldigt varm). Låt kakan gräddas ca 15-20 min. Efter halva tiden, lyft locket och dra en kniv genom mönstret på toppingen så att ev. lös smet rinner ner till botten. Stäng av värmen och låt kakan gräddas i ca 5 min på eftervärme. Kakan är klar när det har stelnat i kanterna och botten men ytan fortfarande är kladdig.
Ät och njut!