Ingredienser

Smet:
125 g smör
1,5 tsk malda kardemummakärnor
2 dl mjöl
1,5 dl socker
1 nypa salt
3 små ägg

Topping:
50 g smör
2 msk socker
4 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
Pärlsocker

Tillagning

Steg 1

Innan du går ut, förbered genom att blanda de torra ingredienserna till smeten och toppingen  i två separata skålar.
Toppingen: blanda alla ingredienserna utom smöret i en skål.
Smeten: blanda kardemumma, mjöl, socker, salt i en skål.

Steg 2

Starta innerringen på gasolbrännaren på lägsta värmen. Smält smöret till toppingen i stekpannan. Blanda ner smöret i skålen med socker, vaniljsocker och kanel och rör om. Ställ åt sidan. I samma stekpanna, smält smöret till smeten. Dra stekpannan från värmen och blanda ner de torra ingredienserna till smeten. Rör ner äggen och blanda utan att vispa.

Steg 3

Ringla toppingen på smeten och strö på pärlsocker.

Steg 4

Ställ tillbaka stekpannan på låg värme och lägg på ett lock eller tallrik (var försiktig då tallriken blir väldigt varm). Låt kakan gräddas ca 15-20 min. Efter halva tiden, lyft locket och dra en kniv genom mönstret på toppingen så att ev. lös smet rinner ner till botten. Stäng av värmen och låt kakan gräddas i ca 5 min på eftervärme. Kakan är klar när det har stelnat i kanterna och botten men ytan fortfarande är kladdig.

Steg 5

Ät och njut!