Ingredienser

400 g ryggbiff

6–8 fasta potatisar

2 gula lökar
    

2 morötter

2 gulbetor

100 g kantareller

2 dl grädde

2 msk grovkornig senap

Vatten efter behov

Salt

Svartpeppar

Rapsolja

Persilja

Till servering:
Rödbetor 

Tillagning

Steg 1

Skala potatis, morötter, lök och gulbetor
och skär dem i centimeterstora tärningar. 

Steg 2

Putsa ryggbiffen och skär
också den i något större tärningar.

Steg 3

Tänd stekhällen och häll på generöst
med rapsolja när den har blivit ordentligt varm.

Lägg på potatis och rotfrukter.

Häll på 2–3 dl vatten och låt allt gotta
till sig under lock, tills potatisarna är
ganska mjuka med bara en liten hård kärna. 

Steg 4

Flytta därefter upp potatis och rotfrukter
till kanterna och sänk värmen på den
yttersta gasolringen.

Höj temperaturen på den innersta ringen
och lägg på kantarellerna när det har
blivit riktigt hett.

Tillsätt löken efter några minuter.

Salta och peppra.

Flytta upp lök och svamp till den
svalare zonen och lägg på ryggbiffen
samtidigt som du höjer till högsta
temperaturen på den innersta gasolringen.

Steg 5

När ryggbiffen har fått färg är det dags att hälla
på grädde och senap, vänd runt allt och låt
grädden koka in under någon minut.

Steg 6

Garnera med persilja och servera med rödbetor.