Ingredienser

Zucchini-fritters
1 st zucchini, grovriven
1 st ägg
1,5 msk vetemjöl
Salt och peppar
Olja till stekning
    

Stekt strömming
4 st strömmingsfiléer
Ca 2 msk grahamsmjöl
Salt och peppar
Olja till stekning

Övrigt
4 st kokta potatisar, skivade
8 skivor rågbröd
Picklad rödlök
Salladsblad
Smör

Remouladsås
1,5 dl majonnäs
0,5 dl pickles
2 msk gräddfil
1–2 tsk curry
Salt och peppar

Tillagning

Steg 1

Riv zucchinin och strö över lite salt.

Låt den stå en stund så att vätskan dras ut,
och pressa sedan ut så mycket vätska s
om möjligt.

Blanda den urpressade zucchinin med ägg,
vetemjöl, peppar och eventuellt mer salt.

Steg 2

Blanda ihop alla ingredienser till remouladsåsen
och smaka av med salt och peppar.

Steg 3

Värm olja på stekhällen på medelvärme och
klicka ut små plättar av zucchinismeten.

Stek dem gyllenbruna på båda sidor och låt
dem rinna av på hushållspapper.

Steg 4

Salta och peppra strömmingsfiléerna och vänd
dem i grahamsmjölet. Stek dem i olja på lite högre
värme tills de blir gyllenbruna och genomstekta.

Steg 5

Bred smör på rågbrödsskivorna och lägg ett salladsblad
på varje. Fördela den skivade kokta potatisen och en
stekt strömming på hälften av bröden.

På de resterande skivorna lägg zucchinifritters.

Toppa samtliga med remouladsås och picklad rödlök.

Servera direkt och njut!