Populära kategorier
Vårt sortiment
Recept
14 ingredienser
6 personer
14 ingredienser
6 personer
Recept
3 dl risottoris
1 dl vitt vin
1 liter vatten
2 tärningar svampbuljong
2 schalottenlökar, hackade
2 dl champinjoner, hackade
2 dl trattkantareller (torkade eller färska)
4 dl Västerbottensost, riven
Muurikka Silava Stekfett
Salt och peppar
Topping
100 g prosciutto
100 g ruccola
200 g cocktailtomater
Tänd stekhällen på medelvärme och addera Muurikka Silava Stekfett. Stek löken och champinjonerna tills löken är mjuk och glansig och svampen har tappat all vätska.
Tillsätt trattkantareller och risottoris och stek i ca 5 minuter till, tills riset är lätt rostat.
Lös upp buljongtärningarna i vattnet. Tillsätt sedan buljongen lite i taget under omrörning. Låt riset absorbera vätskan innan du tillsätter mer. Fortsätt tills riset är krämigt med en liten kärna kvar, det brukar ta ca 20 minuter.
Blanda i osten och låt den smälta in i risotton. Smaka av med salt och peppar. Toppa med prosciutto, ruccola och halverade cocktailtomater.
Stekhällar Gasol
3995 SEK
Stekhällar Gasol
1027 SEK
Stekhällar Gasol
924 SEK
Gasolbrännare
356 SEK
Stekspadar
257 SEK
Övriga tillbehör
71 SEK
Övriga tillbehör
423 SEK