Ingredienser

3 dl risottoris
1 dl vitt vin
1 liter vatten
2 tärningar svampbuljong
2 schalottenlökar, hackade
2 dl champinjoner, hackade
2 dl trattkantareller (torkade eller färska)
4 dl Västerbottensost, riven
Muurikka Silava Stekfett
Salt och peppar

Topping
100 g prosciutto
100 g ruccola
200 g cocktailtomater

Tillagning

Steg 1

Tänd stekhällen på medelvärme och addera Muurikka Silava Stekfett. Stek löken och champinjonerna tills löken är mjuk och glansig och svampen har tappat all vätska.

recept_risotto_1.jpg

Steg 2

Tillsätt trattkantareller och risottoris och stek i ca 5 minuter till, tills riset är lätt rostat.

Steg 3

Lös upp buljongtärningarna i vattnet. Tillsätt sedan buljongen lite i taget under omrörning. Låt riset absorbera vätskan innan du tillsätter mer. Fortsätt tills riset är krämigt med en liten kärna kvar, det brukar ta ca 20 minuter.

Steg 4

Blanda i osten och låt den smälta in i risotton. Smaka av med salt och peppar. Toppa med prosciutto, ruccola och halverade cocktailtomater.

recept_risotto_2.jpg